Bármi is legyen a megoldás, az éjszakai bepisilés ellen, valószínűleg nem 1-2 nap lesz megtalálni. Addig is jól jön pár tipp, amely megkönnyíti az olyan családok életét, ahol van éjszakai bepisiléssel küzdő gyermek!

Mosás

Azokban a családokban, ahol már mindkét szülő dolgozik, hatalmas terhet tud jelenteni, ha minden nap ki kell mosni egy komplett ágyneműt a paplantól a párnáig! Ha időben még bele is fér a család életébe az egy-két plusz adag szennyes kezelése, a száradás télen már biztosan komolyabb gondot fog jelenteni.

Az első és legfontosabb kellék a gumilepedő, ami megvédi a matracot és annak igen nehezen mosható huzatát a szennyeződésektől. Ma már széles választékban kapható, szinte mindenféle ágyméretre. Érdemes ebből is több darabot beszerezni, hogy a friss ágynemű felhúzásakor, mindig kerüljön alá friss gumilepedő is.

Egy pihe-puha paplan már önmagában is kitesz egy teljes mosást, így akinek erre nincs ideje, annak érdemes gyorsan száradó és kisebb helyet foglaló (pl. mikroplüss ) takarót beszereznie. Szintén érdemes elrakni egyelőre a tollpárnát az ágyból és valami könnyedebb, mosást jobban toleráló anyagra cserélni.

Pizsamából is szép számmal vannak gyorsan száradó változatok.

Kivinni éjszaka pisilni – NEM

Ha teljesen logikusan belegondolunk, tisztán látszik az, hogyha a gyermeket álmában vagy félálomban kivisszük pisilni, pont ellenkező hatást érünk ez azzal, mint amit szeretnénk. Hiába érjük el, hogy ne legyen teli a hólyagja, azt ezzel nem tanítjuk meg neki, hogy mit kell éjszaka csinálnia teli hólyag esetén.

Más a helyzet, viszont az elalvás előtti pisiléssel, hiszen éber állapotban mindenkinél aktívabban termelődik a vizelet. Sokat segíthet a helyzeten, ha megtanítjuk gyerekünknek felismerni, hogy mikor érdemes még egyszer kiennie a Wc-re, az elalvás előtt (pl. ha elhúzódik az elalvás a fektetéshez képest, vagy ha megébred éjszaka és érzi, hogy teli van a hólyag).

Esti ivás

Jó ötletnek tűnhet az esti ivás korlátozása és valóban nyújthat némi látszatmegoldást, de egy növésben lévő szervezetnek nem valószínű, hogy helyes egy olyan teljesen természetes igényét korlátozni, mint a folyadékfogyasztás. A  legjobb amit tehetünk (és ezzel biztosan nem okozunk kárt, ha bepisil éjszaka ha nem) ha a délután folyamán kerüljük a cukros és sós ételek feltálalását és ezáltal természetes mederbe tereljük az elfogyasztott folyadék mennyiségét!

Amit még fontos tudni

Nem is hinnénk, de rengetegen küzdenek az éjszakai bepisilés problémájával!

Az éjszakai bepisilés nem direkt történik és hasonlóan kellemetlen a gyereknek és a családnak egyaránt!

Lesz megoldás! A család forduljon szakemberhez és kérje tanácsát!

Rengeteg családnak segített már a pisicsengő, ami egy egyszerű de nagyszerű eszköz, az éjszakai bepisilés ellen!