A pisicsengő két részből áll, egy érzékelőből és egy hangszóró egységből. Az érzékelőt rá kell csatlakoztatni a hangszóróra, így lesz működőképes a szerkezet. Az oldalán van egy gomb, amit célszerű megnyomni használat előtt. Ha az pirosan felvillan, akkor nincs lemerülve az elem, nincs semmi gond, lehet használni.

A szerkezeten lévő érzékelő a nedvességet figyeli. Ha nedves lesz, a hangszóró sípolni és rezegni kezd. A csengőt nem lehet kikapcsolni, ilyenkor a vezetéket el kell távolítani a hangszóró részből.

Bár a gyártó szerint a kis hangszórót valahova a nyakhoz célszerű rögzíteni, mi inkább azt javasoljuk, hogy a rövidre összetekert vezetéket  a pizsama zsebéhez vagy derékpántjához rögzítsék hogy elkerüljük a fulladásveszély legkisebb lehetőségét is.

A gyártó továbbá 4 éves kortól javasolja a használatát, amivel a következők miatt fontos.

Először is a gyermeknek teljesen értenie kell, hogy mi történik. Fontos megbeszélni vele, hogy ne piszkálja, ne szedje le stb.. Vannak a szobatisztaságban később vagy korábban érő gyerekek, ez az eszköz nem arra való, hogy sürgessük ezt a folyamatot, hanem arra, hogy akiknél már régen kialakult a szobatisztaság, de az éjszakai bepisiléssel gondok vannak, azoknak segítsen.

A cseppcsengő mellé kis „dicsőség csillagocskák” is vannak csomagolva a, amikkel meg lehet jutalmazni a jól teljesítőket a sikeres éjszakák után, így akár egy mókás játéknak is felfoghatja a család az egészet!