Enuresis nocturna – éjszakai ágybavizelés

Éjszakai ágybavizelésről akkor beszélünk, ha egy gyermeknek még nem sikerült 6 hónapig egybefüggően ágytisztának lennie. Olyan is előfordulhat, hogy korábban már volt ágytiszta időszaka, de valaminek a hatására ez megváltozott és újra gondokat okoz az éjszakai bepisilés.

Ha fenn is áll nálatok az enuresis nocturna, az első és legfontosabb, hogy nem szabad megijedni.

Most akármilyen hihetetlennek is hangzik, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de idővel szinte biztosan túl lesztek rajta! Előfordulhat, hogy majd kinövi magától, de az is lehet, hogy valamilyen terápia fog segíteni. A probléma sokkal többeket érint, mint azt valaha gondoltad volna!

A szobatisztaság érzékeny téma és nagyon fontos a türelem. Nem lehet túl korán erőltetni. Ha egy gyerek még nem érett rá, rengeteg küzdelem árán érhető el a legapróbb siker is. Ezzel szemben ha a gyermek elég érett rá, szinte magától megy minden. Ugyan ez a helyzet akkor is ha az éjszakai bepisilésre gondolunk. Ha 3-4 évesen még nem alakul ki a tökéletes ágytisztaság, az még semmiképpen sem komoly probléma. Persze a gyakori ágyneműmosás rengeteg terhet tud róni egy családanyára, de vízzáró matrachuzattal vagy pelenkával valamennyire ezen is lehet segíteni. Ha a család úgy ítéli meg a helyzetet, ki lehet próbálni a pisicsengőt is.

Ha még 5 évesen is fennáll a probléma, akkor már érdemes több energiát fektetni a kérdésbe, nehogy iskolás korban kellemetlen pillanatokat szüljön egy bepisilés, pl. osztálykirándulás alkalmával.

Az első és legfontosabb, hogy el kell menni a háziorvoshoz, aki majd mérlegeli a helyzetet. Megeshet, hogy húgyúti fertőzés okozza a bajt, vagy akár lelki okok állnak a háttérben. Továbbküldheti a gyermeket nephrológiai kivizsgálásra is, ahol a húgyhólyag és annak hormonjainak rendes működését vizsgálják és ellenőrzik az orvosok.

Ha érte valamilyen komolyabb hatás a gyermeket, ami összeköthető a tünetek megjelenésével (válás, költözés, haláleset a családban), akkor egy pszichológus felkeresése is javasolt.

Kiegészítő terápiaként ilyenkor is biztos, hogy nem árt egy cseppcsengő (vagy pisicsengő). Ez a szerkezet akkor kezd el jelezni ha éjszaka/nappal  bepisil a gyermek. Segíti az ébredési reflex kialakulását, vagy nappali bepisilés esetén figyelmezteti a használót arra, hogy tartsa vissza a vizeletét. Megdöbbentő, de néha elég akár már pár alkalom is a látványos változáshoz!

Termékek, amelyek segíthetnek az éjszakai ágybavizelés vagy nappali bepisilés leküzdésében

 • Piacvezető pisicsengő, cseppcsengő, vizelet stop készülékek a vizelet visszatartási reflex kialakításához! Gyors, hormon és fájdalommentes megoldás!

  Wet Stop 3 (Zöld) cseppcsengő, pisicsengő, pisistop, enuresis riasztó

  25 290 Ft
 • Akció! pisicsengő, cseppcsengő, vizelet stop készülékek a vizelet visszatartási reflex kialakításához! Gyors, hormon és fájdalommentes megoldás!

  Rodger Amigo Clip – vizeletriasztó, cseppcsengő

  24 990 Ft
 • Pót szenzor pisicsengőhöz

  Pót Szenzor Wet Stop 3

  6 900 Ft
 • Bugyi rodger pisicsengőhöz, cseppcsengőhöz

  Alsónemű (Lila) – Rodger pisicsengőhöz (lányoknak)

  7 990 Ft
 • pisicsengő, cseppcsengő, vizelet stop készülékek a vizelet visszatartási reflex kialakításához! Gyors, hormon és fájdalommentes megoldás!

  Boxer (kék) – Rodger pisicsengőhöz (fiúknak)

  7 990 Ft
 • Rodger Vezeték nélküli ágybavizelési riasztó rendszer (Cseppcsengő, Pisicsengő, Pisistop) + 2 db boxer

  Rodger Vezeték nélküli ágybavizelési riasztó rendszer + 2 db fiú boxer (kék)

  50.970 Ft helyett 46.990 Ft
 • Akció!

  Rodger Vezeték nélküli ágybavizelési riasztó rendszer (Cseppcsengő, Pisicsengő, Pisistop)

  34 990 Ft
 • Akció!

  Rodger Vezeték nélküli ágybavizelési riasztó rendszer + 2 db lány alsónemű (Lila)

  50.970 Ft helyett 46.990 Ft
 • Akció! Rodger Amigo Wireless – Vezeték nélküli rendszer Cseppcsengő, Pisicsengő, Enuresis alarm, Vizelet stop rendszer

  Rodger Amigo Wireless – Vezeték nélküli pisicsengő – vizeletriasztó, cseppcsengő

  29 990 Ft
 • Amigo Button kedvezményesen 2 db alsóneművel

  Rodger Amigo Button vizeletriasztó, cseppcsengő + 2 db fiú boxer (kék)

  42.970 Ft helyett 38.990 Ft
 • Ébredést könnyítő eszköz pisicsengőhöz

  Rodger Vibrációs Párna (Rodger vezeték nélküli ágybavizelési riasztó rendszerhez)

  17 990 Ft
 • Vezeték nélküli pisicsengő a bepisilés legyőzéséhez

  Rodger Amigo Wireless cseppcsengő + 2 db lány alsónemű (Lila)

  45.970 Ft helyett 42.990 Ft

Hasonló tartalmak

Pisicsengők, cseppcsengők összehasonlítása
Pisicsengők, cseppcsengők összehasonlítása

A pisicsengo.hu oldalon található pisicsengők rövid összehasonlítása. További információkat az adott készülékről a képre vagy az "Érdekel" gombra kattintva találsz.

Share This